werkstress

Wat is jouw bijdrage tijdens de week van de werkstress?

van werkstress naar werkplezierBedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Als gevolg van de huidige wetgeving zullen mensen steeds langer blijven doorwerken waardoor de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties en medewerkers. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven, voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Wil je een helder inzicht krijgen in jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau maak dan gebruik van de werkenergieanalyse©.

Zelf aan de slag

Inzicht krijgen in jouw energie- en stressbronnen is een belangrijk item. Het gaat er uiteindelijk om wat jij er zelf en in samenwerking met jouw hulpbronnen daadwerkelijk aan doet. Ook ik doe dit niet alleen. Op het gebied van stressbeheersing werk ik bijvoorbeeld samen met Preventivio. Dit netwerk zorgt dat er tal van hulpmiddelen beschikbaar zijn op het gebied van:

Bewust bewegen: zorgt direct voor verlaging van het stressniveau

Bewuste voeding: zorgt voor minder verzuim en meer energie op het werk

Bewust zijn: Zingeving in het werk door ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit medewerkers, autonomie in het werk en voortdurende persoonlijke ontwikkeling zijn cruciale factoren die bijdragen aan bevorderen van werkplezier en verminderen van werkstress.

Bron www.duurzameinzetbaarheid.nl

scherder

Ik help mensen die wéérzin hebben in hun werk zodat zij weer zin krijgen om te werken.