Vallen Verleden Tijd

Vallen Verleden Tijd

In het voorjaar van 2013 zaten Etienne Savelkoul (eigenaar van Fysiotherapie Savelkoul te Sittard) en Hugo Lumens bij elkaar om de week door te spreken. Zo kwam ook een gemeenschappelijk doel ter sprake; namelijk iets willen betekenen voor de gemeenschap. Op deze manier kwamen zij al snel op het idee om een mobiele valpreventie op touw te zetten. Etienne vanuit zijn expertise als manueel/fysiotherapeut, ook omdat hij dit onderwerp als eindexamenwerkstuk voor zijn studie had gebruikt. Hugo omdat hij vanuit zijn expertise als gediplomeerd valtrainer Etienne destijds met zijn werkstuk voor de opleiding fysiotherapie had ondersteund.

icoon film

Voorjaar 2016 was het eindelijk zover. In de gymzalen van Obbicht en Grevenbicht vonden in samenwerking met Fysiotherapie Tenney de eerste sessies plaats. In totaal 22 deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 80 jaar. Na iedere sessie gingen wij met nog meer energie naar huis dan waarmee wij gekomen waren. Inmiddels zijn er ook cursussen georganiseerd in Maastricht.

Wat deelnemers vertellen over ‘Vallen Verleden Tijd’

Uit verhalen van deelnemers horen we dat zij uiteindelijk meer kunnen dan zij aanvankelijk hadden gedacht. Kortom: Hugo Lumens haalt Meer uit Mensen!

“Toen ik bij het opstappen te weinig snelheid kon maken, viel ik met de fiets om. Van dit omvallen hield ik niets over. Het verbaasde me dat in die seconde van het omvallen je toch nog kunt reageren”
(Dhr. Bontemps 66 jaar)

Klik voor meer informatie en data op:

vallen verleden tijd