JU DO IT

JU DO IT

In drie stappen van Leiderschap naar Meesterschap

In loslaten gesterkt

Wie wil een vestiging openen in Maastricht? Dat was de vraag die onze directeur in mei 1991 stelde tijdens de dagelijkse lunchpauze. Ik stak mijn hand spontaan in de lucht en liet het gebaar vergezeld gaan met een duidelijke: ‘ik wil wel’. Daarmee was een nieuwe stap in mijn loopbaan bezegeld. Na enkele maanden van voorbereiding, elektriciteit aanleggen, schilderen en machines plaatsen was het zover. Oktober 1991 na afloop van een grootse presentatie tijdens de bedrijven contactdagen in Maastricht openden wij de deuren aan de Hoogbrugstraat in Maastricht.

Nu moeten jullie weten dat ik van nature iemand ben die van aanpakken weet. Een echte doener. ‘niet lullen, maar poetsen’.  Op deze manier startte ik ook deze periode. Overwerken was normaal. De klant was niet koning maar keizer. Altijd stond ik klaar. Of zoals een klant later het mooi verwoordde: ‘Hugo besteed geen tijd aan allerlei problemen die zich eventueel kunnen voordoen. Hij is heel erg gericht op het oplossen en mogelijkheden om je te helpen’.

Al snel moesten er mensen komen om mij te helpen. En zo werd ik van het ene op het andere moment leidinggevende. In een mum van tijd groeide dit uit tot een crew van zeven. De directie ging er van uit dat het leidinggeven er als van zelf bij hoorde.

Nu weet ik wel beter.  Tijdens mijn opleiding aan het CIOS in Sittard en mijn toen nog prille ervaring als judoleraar had mij enige mensenkennis opgeleverd. Leidinggeven is echter nog andere pindakaas.

30 jaar later heb ik besloten mijn ervaringen aan het papier toe te vertrouwen en te delen met mensen die er behoefte aan hebben. Mensen die net als ik mogen doorgroeien van vakmanschap via leiderschap naar meesterschap.

Hiervoor ontwikkelde ik een 3-stappen plan. De naam? JU DO IT.

logo ju do it

JU DO IT is gebaseerd op Shu-Ha-Ri. Dit is een Japanse filosofie die in drie simpele woorden beschrijft

hoe je van leerling een meester wordt. Het is een methode van kennis vergaren in 3 stappen.

Het begrip Shu-Ha-Ri is afkomstig uit de oudste Japanse verdedigingskunsten.

Nieuwsgierig? Bel gerust voor een kopje koffie of thee via 06-83596614

Ik help mensen die wéérzin hebben in hun werk zodat zij weer zin krijgen om te werken.