persoonlijk coach traject

JudoCom, dé elegante manier van communiceren!

Twintig maanden balanceerde Arjan Erkel tussen leven en dood tijdens zijn ontvoering in de Russische deelrepubliek Dagestan. In zijn indrukwekkende boek ‘ontvoerd’ beschrijft de cultureel antropoloog zijn overlevingsstrategie: ‘Ik zoek contact. Ooit heb ik ergens gelezen dat je tijdens een ontvoering zo snel mogelijk goed contact moet proberen te krijgen met je ontvoerders. Je moet een relatie opbouwen, zodat het voor hen moeilijk wordt je te vermoorden.

De grondgedachte van Judo is gebaseerd op dezelfde filosofie die Arjan Erkel gebruikte tijdens dit hachelijke avontuur. Judo maakt gebruik van het principe ‘Meegeven om te overwinnen’. Dit grondbeginsel staat aan de basis van ‘Woordelijk Judo’.

Judo begint met contact maken, elkaar vastpakken, verbinden, gefocust op het doel dat je wilt bereiken. Dat is tevens de eerste stap van ‘Woordelijk Judo’. Verbinden met de ander, luisteren zonder te oordelen. Gefocust op dat wat je werkelijk wil, vanuit de juiste motieven, geconcentreerd, wat er ook gebeurt.

Met ‘Woordelijk Judo’ help ik mensen zich op een elegante manier te verdedigen tegen verbale aanvallen waardoor ze geen tijd meer verspillen aan het oplossen van misverstanden. Het resultaat is dat mensen effectiever werken aan hun relaties, hogere productiviteit en grotere betrokkenheid creëren én beter samenwerken om gezamenlijke doelen te realiseren.

Met elkaar in gesprek gaan is altijd een optie, ongeacht de omstandigheden. Vraag je wel steeds af wat je gezamenlijke doelstelling is, wat wil ik echt voor mezelf, wat wil ik echt voor de ander én wat wil ik echt voor de relatie? Stel jezelf ook de vraag hoe jij je zou gedragen als je dit resultaat echt wil bereiken? Pas daarbij op voor valkuilen als: altijd willen winnen, wraak zoeken en buiten schot willen blijven.

Woordelijk Judo bestaat uit een kapstok van 6V’s:

  1. Verbinden
  2. Veiligheid
  3. Verantwoordelijkheid
  4. Vertrouwen
  5. Verplaatsen in de ander
  6. Verder helpen

Wil jij meer weten over ‘Woordelijk Judo’ vraag dan een gratis gesprek aan via info@hugolumens.nl , bel met 06-83596614 of lees meer in de volgende nieuwsbrief.

2365d570-2550-42f0-aead-3458f7ba90d0

Ik help mensen die wéérzin hebben in hun werk zodat zij weer zin krijgen om te werken.