Elkaars gedrag beter begrijpen?

Waarom hebben sommige mensen een enorme weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom wordt de één overtuigd door feiten en de juiste argumenten terwijl anderen vooral luisteren naar wat hun gevoel hen ingeeft? Waarom lijken sommige mensen van nature optimistisch en anderen meer pessimistisch?

Elk mens is uniek en elk mens heeft zijn eigen geschiedenis. In eerste instantie gaat DISC uit van twee type snelheden, de motor onder de motorkap en het stuur dat richting geeft aan het leven.

De motor geeft de snelheid weer. Sommige mensen houden ervan om de zaken snel te doen, te spreken met kracht en veel energie, het hart op de tong. Anderen herkennen zich meer in de persoon die de zaken graag rustig en zorgvuldig aanpakt. Een beetje terughoudend en misschien wel behoudend.

Het stuur geeft aan welke zaken prioriteit krijgen in je leven. Die hebben twee ‘smaken’: taak– en mensgericht. Met taakgericht wordt ook doel – en resultaatgericht bedoelt. Je vindt het prima om dingen alleen te doen in plaats van met mensen op te trekken. Met mensgericht bedoelen we ook relaties, emoties, warmte en gewilligheid. Je doet dingen liever samen dan alleen.

Meten van menselijk gedrag.

De DISC Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat bovengenoemde psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. Kennis van de DISC Persoonlijkheidsanalyse geeft je de mogelijkheid om jezelf, maar ook jouw collega’s, klanten, vrienden en gezinsleden op een goede manier te begrijpen. Het begrijpen van de persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden. In het leven van alledag kun je de persoonlijkheidsstijlen in de praktijk observeren, omdat je dagelijks in meer of mindere mate met iedere stijl in contact bent. Als je nadenkt over je collega’s klanten, vrienden en gezinsleden ontdek je hoe de diverse persoonlijkheden voor je ogen zichtbaar worden.

Ken je iemand die assertief is, direct is en de ‘bottomline’ wil? Dit is de D stijl. Deze mensen zijn daadkrachtig, direct en bezitten een sterke wil. Heb je bepaalde collega’s of vrienden die gemakkelijk communiceren en vriendelijk zijn tegen iedereen die ze tegenkomen? Dat is de I stijl. Deze mensen zijn optimistisch, vriendelijk en praatgraag. Ken je mensen die goede luisteraars zijn en fantastische teamspelers? Dat is de S stijl. Deze mensen zijn stabiel, geduldig, loyaal en praktisch. Heb je ooit samengewerkt met iemand die er van geniet om feiten en details te verzamelen en die grondig is in alle activiteiten? Dat is de C stijl. Deze mensen zijn nauwkeurig, gevoelig en analytisch.

Betrouwbaarheid.

Het DISC instrument is op verschillende onafhankelijke universiteiten onderzocht op validiteit en betrouwbaarheid. Uit deze studies blijkt dat het instrument meet waarvoor het ontworpen is (validiteit) en hoog scoort in de herkenbaarheid van de uitslag door deelnemers (betrouwbaarheids-score rond de 90%).

Je hebt al een DISC profiel vanaf € 350,- exclusief btw en inclusief 2 uur individuele coaching.